Tavalyhoz képest több pénzzel segíti a civil szervezeteket a debreceni önkormányzat

Ettől az évtől közfoglalkoztatottak alkalmazására is felhasználhatók a civil szervezeteknek kiírt önkormányzati alapok. Ezúttal már több mint 42 millió forint áll rendelkezésre a Civil, Kulturális, Ifjúsági és Sport Alapban.

2019-ben új célokra is pályázhatnak a civil egyesületek a debreceni önkormányzat úgynevezett civil alapjára. Ettől az évtől közfoglalkoztatottak alkalmazását is finanszírozhatják a szervezetek – hangzott el Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület közösségi házában tartott tájékoztatón.

Széles Diána alpolgármester Halápon, a Gyermekekért Közhasznú Egyesület közösségi házában azt mondta, azért változtattak a feltételeken, hogy minél hasznosabban tudjanak segíteni a szervezeteknek.

Folyamatosan követjük a debreceni civil szervezetek igényeit; tavalytól kérésükre már működési költségeiket is finanszírozhatják a civil alapból, idén pedig közfoglalkoztatottak alkalmazására is fordíthatják a megítélt forrást – közölte az alpolgármester.

Széles Diána hozzátette, a debreceni önkormányzat olyan egyesületeket szeretne támogatni, amelyek a közösségért, a debreceniekért dolgoznak.

2018-ban 108 pályázatot támogatott a város, így csaknem 24 millió forintot osztottak szét. Idén a civil, kulturális, és az ifjúsági területekre összesen 38 és fél millió, a sportfeladatokra pedig 5 milliós előirányzat áll rendelkezésre.

A pályázatok beadási határideje április 30. Pályázni online a civilek.debrecen.hu oldalon lehet, ugyanitt érhető el a pályázati kiírás is.

(Forrás: DEHIR)