header

Kedvezményezett neve:

Civilek a Fiatalokért Egyesület

Projekt címe:

A család társadalmi szerepének
népszerűsítése és megerősítése
Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében

Projekt azonosítószám:
EFOP-1.2.1-15-2016-00681

Támogatás összege: bruttó 39 998 228 Ft
Támogatás mértéke: 100%

A Projekt megvalósítási idõszakának kezdõ idõpontja: 2017.03.01.
A Projekt fizikai befejezésének napja: 2019.02.28.

A projekt rövid ismertetése:

Szervezetünk célja az ifjúságvédelem, az ifjúság nevelése és oktatása, képességfejlesztés és ismeretterjesztés, valamint a kulturális tevékenység, helyi szabadidős és kulturális lehetőségek fejlesztése. Közhasznú tevékenységeink közé tartozik az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, a szociális tevékenység és a családsegítés is. Célunk továbbá a családok védelme és a családok jólétének erősítése, valamint a munkavállalás és családi élet összeegyeztetésének az elősegítése.

A Védőháló a családokért című pályázati felhívás céljaival egyetértettünk, hiszen a fiatalok segítése által, erősödik a család, mint a társadalmi védőháló legelemibb alkotóeleme. A céljaink elérése érdekében 6 db együttműködési megállapodást kötöttünk olyan civil szervezetekkel, melyekkel már régi, kiforrott a kapcsolatunk és támogatásukkal hozzájárulhattak ahhoz, hogy programjainkat sikeresen valósítsuk meg.

Programjainkat 4 témakör köré építettük:

A fiatalok családi életre való felkészítése;

Gyermeknevelés- és gondozás;

Család és munka összeegyeztetése;

Családi közösségépítő programok.

A témakörökön belül workshopokat tartottunk 16-17-18-20 fő részvételével, valamint konfliktuskezelés, együttműködésfejlesztés témakörben 30 órás engedélyezett képzéseket valósítottunk meg. Továbbá 4 nagyrendezvényt szerveztünk a családok részére, több mint 100 fő részvételével.

Workshopjaink, képzéseink, rendezvényeink megtekinthetőek az alábbi linkre kattintva:

– EFOP-1.2.1-15-2016-00681 projekt workshopjai, képzései, rendezvényei –

Közvetlen célcsoportunk volt a családalapítás előtt álló fiatalok, a gyermekes szülők és a munka világába visszatérő szülők és a családi közösségek. Közvetett célcsoportunk pedig a térségben élő lakosok voltak.

Projektünk megvalósításával hozzájárultunk a család társadalmi szerepének megerősítéséhez, a családi kohézió növeléséhez, a családok életvezetési kompetenciáinak fejlesztéséhez, így elősegítve a fiatalok családi életre való felkészülését, ösztönözve a generációkon átívelő együttműködést és a programok által a családok krízishelyzetbe kerülését is vissza kívántuk szorítani.